Reizen met eigen camper
 reisridders


I

Inleiding reis door Afrika
        23 oktober t/m 19 december 2006  
route kaart reis door Afrika

Na onze individuele camperreis door Nieuw-Zeeland en Australië in 2005 is de keuze nu gevallen voor een individuele camper reis door verscheidene Afrikaanse landen. (zie route kaart)

Na het opvragen van diverse offertes bij verschillende reisbureaus en organisaties in Nederland als in Zuid-Afrika, is de keuze gevallen op QAS hollidays in Amsterdam, waar we de vlucht en de camper geboekt hebben.
De camper wordt weer een 2 Berth ST (DeLuxe campervan) van KEA campers. Deze camper hadden we ook voor onze reis door Nieuw-Zeeland en in Australië en was ons zeer goed bevallen.  

Bij het voorbereiden van deze reis hebben we een heleboel informatie verzameld om zo goed mogelijk op pad te kunnen gaan. We hebben hierbij ook vele andere internet sites bezocht.
We hebben eerst diverse vakantie folders bij het reisbureau gehaald. Daarin bladerend hebben we een beeld gevormd van alle bezienswaardigheden, hoe lang we wilden ("moesten") gaan, hoe we zouden gaan rondreizen enz.
Daarna zijn we snel op zoek gegaan naar goede en mooie boeken over Zuid-Afrika. Hieronder volgt een overzicht van de door ons gekochte boeken.

Zuid-Afrika, Capitool Reisgidsen (10e druk 2006)
Deze reisgids is zeer fraai uitgevoerd op mooi glossy papier en is Nederlandstalig. Er staan erg veel foto's, tekeningen en kaartjes in.

Ons favoriete boek, omdat het zowel informatief is als mooi uitgevoerd met veel foto's. Vooral het systeem van de kaartjes met verwijzingen naar de bezienswaardigheden werkt handig!

Lannoo's routeplanner Zuidelijk Afrika.

Omdat we niet alleen door Zuid-Afrika willen reizen maar ook door Namibië en Botswana, hebben we deze routeplanner aangeschaft. Er staan niet alleen mooie route's beschreven, maar ook veel informatie over alle bezienswaardigheden en Nationale parken.

Voor telefoonnummers van de diverse campings en nationale parken, die we willen bezoeken, hebben we op het Internet gezocht.
De benodigde inentingen zoals DKTP en Hepetitus A hebben we bij de GGD gehaald. Omdat we in malaria risicovolle gebieden komen hebben we voor 30 dagen malaria tabletten (Malarone) bij de Apotheek gehaald.

 
E-mailen
Map