Reizen met eigen camper
 reisridders

Guatemala

route door Guatemala

Guatemala, officieel de Republiek Guatemala, is een land in Centraal-Amerika, grenzend aan Mexico, Belize, Honduras en El Salvador. Guatemala heeft een uitermate gevarieerd landschap. In het centrum en noordwesten van het land bevindt zich een hoogvlakte met berg- en vulkaantoppen tot boven 4000 meter hoogte. In departement Petén bevinden zich de beroemde Mayaruïnes van Tikal. De zuidelijke kuststreek en het westen van Guatemala zijn relatief vlak en worden intensief gebruikt voor het verbouwen van suikerriet, fruitteelt en veeteelt. De hoofdstad van het land is Guatemala-Stad, dat gelegen is in het departement Guatemala.

houtdragers


allerdaags leven


 De laatste landen doorkruisen we nl. Guatemala en Belize. Geen excursies daar.

15 april: Guatemala
De grens gaat redelijk vlot. In totaal tweeënhalf uur hebben we nodig om Honduras uit en Guatemala in te komen.
We rijden hier weer 4 aan 4 voor de veiligheid. De wegen zijn aardig goed. Ze gooien je alleen dood met drempels, of rijen ribbels op de weg. (dit is trouwens al in heel Midden Amerika).
Het is onderweg heel heiig, er hangt een blauwe gloed in de dalen. De hoogste temperatuur vandaag gemeten is 42°C en ik kan je verzekeren, dat we dan naar het frisse weer in Zeeland verlangen.
We staan in Rio Hondo bij een heel groot Waterpark, maar de baden zien er niet allemaal fris uit, dus om af te koelen gebruiken we de douche. Het is heel slecht slapen, want de hitte koelt ’s nachts maar weinig af. Het blijft dus nog 30°C.+ en we worden ook nog gepest door die kleine beestjes, muggen noemen ze die.

bij het waterpark

bij het waterpark

bij het waterpark

bij het waterpark


Van Rio Hondo gaat het naar Tikal, waar ook weer ruines te bewonderen zijn. Eén stel doet dit,
( moeten de volgende dag om 4.00u op) de rest staat bij een Meer, een heerlijke plaats. We zijn erg moe (ik heb 2 nachten niet geslapen) en eten snel iets in het restaurant daar. We worden hier bewaakt door militairen. We hebben hier v.w. een heerlijk windje goed geslapen

staanplaats bij een mooi meer

aan het Meer

 

staanplaats aan het meer

Belize

 
E-mailen
Map