Honduras
11 april 2013 we zijn in Honduras
Welkom in Honduras
geldwisselen aan de grens
Het armste land van alle Midden-Amerikaanse landen, dus opgepast! Dirk regelt alles zelf bij de grens zonder onze aanwezigheid. Het duurt alles bij elkaar 4 tot 5 uur Hier zijn de kosten totaal $18,-zs Vanwege de onveiligheid moeten we in konvooi rijden. In twee groepen van 4 campers
fotos van onderweg
Bij de eerste overnachtingplaats is al tumult, want er is een grote verbouwing bezig. Er liggen heel wat spijkers en ijzeren pinnen. De helft van de groep gaat er staan (ook wij) en de helft staat bij een bewaakt Tankstation, ernaast.
De wegen zijn wisselend, van goed asfalt tot grote gaten in de weg.
Onderweg zijn vele Artisania-stalletjes. Tevens zijn er heel wat politie en militaire wegcontroles.
We hebben in heel Honduras geen controles gehad. Ze lieten ons allemaal door.
Onderweg bezoeken we grotten “ Cuevas Taulabe”. Ze zijn de moeite waard. We komen in El Jaral in een prachtig complex te staan met manege,vissen, bootjes, treintjes. Helaas kunnen we daar niet aan deelnemen, omdat we de volgende dag alweer verder moeten . We staan hier aan het grootste Meer van Honduras “Lago de Yojoa”
Lago de Yojoa
Cuevas Taulabe
onderweg
stalletje onderweg
waterval
De laatste plaats in Honduras is Copan, bekend om de ruïnas del Copan. Onderweg bezoeken we nog een waterval, waar de rest van onze groep niet naar toegaat. Omdat het maar 1 km van de doorgaande weg is en maar 500m wandelen is naar de Waterval, krijgen we permissie om daar naar toe te gaan. We hebben het gedaan, maar niet op een rustige manier, maar ff snel. Jammer, want je kan er ook goed wandelen en zwemmen. Toch wel een nadeel af en toe om in konvooi te rijden.
De volgende dag maken we de excursie naar de ruïnas del Copan met de hele groep. Onze gids is Saul en hij is een enthousiaste verteller en kan goed Engels. We zien er ook grote Ara’s rond vliegen. Die hebben we nog niet, dus KLIK, KLIK, KLIK, foto……
diaserie ruïnas del Copan
De Ruinas del Copan geven ook heden ten dage nog een goede indruk van de culturele en economische rijkdom gedurende de 5e tot de 19e eeuw. Een van de belangrijkste monumenten staat aan de voet van de grote piramide, aangeduid als altaar Q. De stad is bewoond gebleven tot het jaar 1000.
Om uitgebreid de plaats te bekijken is veel te heet, dus nemen we een lokaal busje terug. Ook dit is apart
We gaan met de groep op excursie naar deze ruines met Saul als gids, die ons alles enthousiast over
De Maya cultuur vertelt. We bezoeken eveneens het mooie Museum. In het park vliegen ook grote rood-geel-blauw gekleurde Ara’s rond. Dit is een nieuw soort voor ons. Ze zijn prachtig! We lopen ook nog een Sendero, om vogels en beesten te spotten, maar waarschijnlijk zijn ze weer voor de hitte gevlucht. We nemen tot slot een tuc-tuc naar het dorpje Copan en eten een heerlijke schotel daar.
met Tuc Tuc naar de stad | Copan |